Om Bliss Dance Appen

I Bliss Dance Appen finns koreografier, tekniktips, livesändningar och tävlingar. För att se på video i appen krävs internetuppkoppling, för bästa videokvalitet rekommenderas WiFi. Bliss Dance Appen innehåller inte köp inuti mobilen (in-app purchases).

Appen finns inte tillgänglig för nerladdning i App Store eller på Google Play. Vi har valt att bygga Bliss Dance Appen som så kallad PWA (Progressive Web App). Detta innebär att den är direkt tillgänglig för installation genom att surfa med valfri webbläsare till adressen app.blissdance.se.

Vissa webbläsare kommer automatiskt att fråga dig om du vill "installera" (eller "lägga till") appen på din enhet, oavsett om det är en mobiltelefon, surfplatta eller dator. Konkret innebär det att du kort och gott lägger till ett bokmärke till appen på din hemskärm, så i praktiken är det inte ens en installation i samma bemärkelse som en traditionell app.

Om din webbläsare inte automatiskt frågar dig om du till installera/lägga till appen på din hemskärm kan du göra det manuellt. Detta åstadkoms lite olika beroende på plattform och webbläsare. Här nedan följer några vanliga situationer.

Obs! Om du använder/aktiverar strömsparläge/energisparläge på din enhet kan detta medföra att filmerna inte går att spela i appen.

iOS (iPhone/iPad) - Webbläsare Safari

För iOS (iPhone/iPad) behöver du aktivt själv välja att installera/lägga till appen på din hemskärm. Surfa till: app.blissdance.se och följ instruktionerna som visas nedan.

1. Klicka på ikonen för "Dela/Lägg till bokmärke"

2. Klicka på "Lägg till på hemskärmen"

Android - Webbläsare Chrome

De flesta webbläsare på Androidenheter kommer automatiskt fråga dig om du vill lägga till sidan/appen på din hemskärm. Om du inte får denna fråga kan du manuellt ändå installera appen. Surfa till: app.blissdance.se och följ instruktionerna som visas nedan.

1. Klicka på ikonen för "webbläsarmenyn" (tre prickar)

2. Klicka på "Lägg till på startskärmen"

Windows (dator) - Webbläsare Chrome

Det går även att installera appen på vanliga datorer på ungefär samma sätt som på mobila plattformar. Nedanstående instruktioner visar hur detta görs på en Windows-dator med webbläsaren Chrome.

Surfa till: app.blissdance.se och följ instruktionerna som visas nedan.

Observera att appen visas/fungerar bäst i liggande eller fullskärmsformat. Skala därför fönstret till en liggande vy (eller fullskärm) när du öppnar den första gången efter installationen.

1. Klicka på ikonen med pilen som pekar nedåt i webbläsarens adressfält

2. Klicka på knappen "Installera"

FAQ - Vanliga frågor

Om du använder/aktiverar strömsparläge/energisparläge på din enhet kan detta medföra att filmerna inte går att spela i appen. Försäkra dig om att strömsparläge/energisparläge inte är aktiverat på din enhet.
I nuläget går det inte att installera appen på något annat sätt än via en webbläsare som stöder installation av webbaserade appar (sk PWA).

Vissa webbläsare (samt äldre versioner av webbläsare) stöder inte installation av webbaserade appar. Ser du inte valet "Lägg till på startskärmen" / "Lägg till på hemskärmen" i din webbläsare kan de bero på att du antingen använder en för gammal/ouppdaterad webbläsare, eller att den inte stöder installation av appen. Vi rekommenderar att använda webbläsaren Chrome på Android och Windows enheter, och webbläsare Safari på iOS och andra Apple-baserade enheter.

Ser du ändå inte valet för installation av appen, kan du prova att använda en annan webbläsare. Följande lista är andra webbläsare där appen är testad (listan fylls på löpande):

  • Android med webbläsare Opera (gratis att ladda ner via Google Play)
  • Android med Samsungs förinstallerade "Internet" webbläsare
Om inte hela scenen syns beror det sannolikt på att adress/statusfältet är synligt på din enhet, eller att appen felaktigt reserverar yta för adress/statusfältet. Försäkra dig om att du installerat appen och startat appen via ikonen från hem/startskärmen. Kvarstår problemet med att höjden blir fel pga att yta för adress/statusfält reserveras (antingen i överkant eller nederkant) kan du prova att rotera enheten 180 grader för att på så sätt initiera en ny beräkning av tillgänglig höjd.

Fungerar inget av ovanstående bör du avsluta/stänga appen helt och starta om den. Det räcker då inte med att dölja appen utan försäkra dig om att appen inte fortsätter köras i bakgrunden genom att visa alla aktiva appar. Denna funktion görs tillgänglig på lite olika sätt beroende på enhet, ex: dubbelklicka på hemknappen på en iOS enhet (Iphone/Ipad) och "kasta/swipa bort" appen om den fortfarande finns aktiv. På en Androidenhet brukar funktionen finnas tillgänglig som ikon med tre vertikala streck (klicka och stäng appen om den fortfarande är aktiv i listan över alla appar som körs).

Starta sedan appen igen som vanligt.